L'ARRÒS DE PALS

A Pals fa gairebé 600 anys que s’hi cultiva arròs, encara avui hi ha pagesos com l’Albert Grassot que cultiva en pro de la qualitat i no de la quantitat, obtenint un producte únic que és el que ens agrada cuinar.

VARIETATS DE L'ARRÒS

Quan parlem de l’arròs parlem de varietats: BAHIA, BOMBA, CARNAROLI, AKITA KOMACHI, NEMBO, KOSHIHIKARI. Cadascuna ens aporta unes característiques úniques que s’acaben convertint en diferents arrossos.

BAHIA

BOMBA

CARNAROLI

AKITA KOMACHI

NEMBO

KOSHIHIKARI

EL PRODUCTOR: ALBERT GRASSOT I FAMILIA

Sota la marca Arròs Estany de Pals, l’Albert Grassot i família cultiven fins a 6 varietats diferents d’arròs, sota els més estrictes controls de qualitat que ells mateixos s’autoimposen.

La relació directa del xef Ribas amb el pagès Grassot, crea tota una relació agro-gastronòmica al voltant de l’arròs, compartint experiències mútues per a la millora constant del producte i de la seva cuina.

EL “TERROIR” DE L’ARRÒS DE PALS

L’arròs de l’Albert Grassot, té unes característiques singulars relacionades amb el seu cultiu, la climatologia i l’aigua de Pals, una identitat que el Sol Blanc vol oferir a la seva proposta gastronòmica.

COM EL CUINEM

Principalment a la cassola, paella i papillote. També com a complement en altres elaboracions.

PAELLA

CASSOLA

PAPILLOTE

COM A INGREDIENT

CRUIXENTS I SNACKS

FARINA D'ARRÒS

L'ARRÒS BRUTAL / ... ARA ARRÒS SOL BLANC

Una proposta on el xef Ribas hi ha posat tot l’enginy en fabricar una safata de 50 cm. on s’hi cuina i s’hi presenta, aquest arròs de temporada. Un dia un client va menjar aquest arròs i va dir aquest és un arròs salvatge, un arròs animal,... i en Jordi li va respondre no aquest és l’arròs brutal. L'any 2022 el xef Ribas va decidir tornar a canviar-li el nom perquè tots els arrossos son brutals al sol blanc, i ara és diu arròs Sol Blanc i és serveix en paella

  • horaris
  • 13-15.30h / 20-22.15h
  • Amb la seva reserva disposarà d'un espai exterior exclusiu sense limitació de temps per fer l'aperitiu, postres, cafès i sobretaula. Els dinars i/o sopars és serviràn només a l'interior.